Tickets

Menu

Tickets

Mindervalide kart 

Bij de mindervalide kart gebruik je je handen om gas te geven en te remmen (hand gas/rem) in plaats van je voeten. Normaal gesproken worden dit soort karts alleen maar gebruikt met recreatie doeleinde. Wij zetten de gehandicapte kart in binnen een hoogwaardige wedstrijdomgeving (DRS Nationals 2024), met de nadruk 'Karten als sport'. 

Missie

Onze missie is om karten als sport voor iedereen toegankelijk te maken. Doormiddel van de mindervalide kart hopen wij meer mensen de mogelijkheid te bieden om karten als sport te beoefenen. Met de DutchRacingSeries (DRS) blinken rijders echt uit door hun eigen kunnen. Iedereen rijd met exact hetzelfde vermogen, banden, afstellingen en noem zo maar op. Dit geld ook voor de mindervalide kart met hand gas/rem. Dit maakt het een unieke mogelijkheid voor mensen met een beperking om gewoon net als 'de rest' mee te doen aan kart wedstrijden. 

Visie

Wij streven er naar om meer mensen met een beperking bij elkaar te krijgen, om zo uiteindelijk een team te vormen. Onder karters zijn Endurance races ontzettend populair, bijv. een 3 uurs race. Maar deze worden altijd in teamverband gereden wat het moeilijk maakt voor mensen met een beperking om hieraan mee te doen. Op deze manier willen wij dit race format beschikbaar maken voor mensen met een beperking. 

 

Foto's van de DRS mindervalide kart: