Tickets

Menu

Tickets
DRS CLUB - LELYSTAD ZWOLLE EMSBUREN

DRS CLUB - LELYSTAD ZWOLLE EMSBUREN

Club
DRS Nationals - ASSEN

DRS Nationals - ASSEN

Nationals
DRS Specials - Dutch24H, 8H Emsburen, Hanze 250

DRS Specials - Dutch24H, 8H Emsburen, Hanze 250

SPECIALS

Wat zijn de Dutch Racing Series?

In 2022 zijn wij gestart met de Dutch Racing Series. Met als doel om kartwedstrijden voor iedereen toegankelijk te maken. Dus juist ook voor degene die geen eigen kart hebben en met een huurkart racen. 
Daarom hebben wij een vloot met 60 nieuwe karts aangeschaft om (huur)wedstrijden te organiseren. Uiteraard op onze eigen kartbanen in Lelystad, Zwolle en Emsburen maar ook daarbuiten. Door het mobiele concept (de containers waarin de karts staan zijn eenvoudig te transporteren) kunnen we naar elke kartbaan in Nederland afreizen en hier wedstrijden organiseren. 

Doordat de karts alleen gebruikt worden voor de wedstrijden, gelijktijdig worden onderhouden en ons revolutionaire kartwissel systeem (je wisselt elke pitstop van kart). Zijn de wedstrijden zo eerlijk mogelijk. De rijder moet het verschil maken, niet de kart.

We onderscheiden binnen de Dutch Racing Series 3 verschillende soorten races; Club, Nationals, Special

Welke karts worden er gebruikt?

De DRS races worden allemaal verreden met de speciale huurkarts die hiervoor zijn aangeschaft. In totaal zijn er 60 nieuwe karts gekocht die alleen ingezet worden voor de wedstrijden. Hierdoor zijn de karts zoveel mogelijk gelijkwaardig aan elkaar en krijgen ze elke keer op hetzelfde moment onderhoud. Er zijn 30 Sodi karts met een 390cc Honda motor en 30 Rimo karts. Ook met 390cc motor. 
Sodi en Rimo zijn beide de topfabrikanten van huurkarts in Europa en zelfs daarbuiten. 

Wil je meer in detail zien? Kijk dan op de Sodi pagina of de Rimo pagina 

DRS karts: 
- Alleen inzetbaar voor wedstrijden 
- Honda 390cc motor
- 30 Rimo karts, 30 Sodi karts
- Gewichtsysteem 
- Kartwissel systeem

Dutch Racing series Nationals

Dit zijn de raceweekenden waar jij bij wilt zijn! Uiteraard kan je voor 1 onderdeel inschrijven of voor het hele weekend. We organiseren tijdens de Nationals diverse sprintraces (Junior, FUN en PRO). De sprintraces rij je individueel en voor een dagklassement. 
Na de sprintraces is er een 2uurs endurance race die in teamverband verreden wordt. Een team bestaat uit minimaal 2 personen.

DRS Nationals:
- Race weekenden (waar je ook voor 1 dag kan inschrijven) 
- Vloot van 60 nieuwe huurkarts
- Sprint races (Junior, FUN, PRO) 
- Enduro races (2 en 3 uurs)
- Mogelijkheden voor aangesloten kartscholen

Dutch Racing series CLUB

Deze wedstrijden worden verreden op onze eigen kartbanen in Lelystad, Zwolle en Emsbüren. We bieden sprint races aan (die je individueel rijdt) en endurance races (in teamverband). Deze clubraces worden verreden met de DRS karts, op gewicht en uiteraard ook met het kartwissel systeem. Er is geen clublidmaatschap nodig om mee te doen 

DRS Club:
- Races op de circuit van Lelystad, Zwolle en Emsbüren 
- Laagdrempelig; zowel voor de FUN als de PRO rijder
- Met de speciale DRS karts 
- Geen licentie of lidmaatschap nodig

Dutch Racing series SPECIAL

3 speciale wedstrijden per jaar! Elke kartbaan heeft elk jaar een speciale race. Zo organiseren we in Lelystad de enige 24uurs huurkart race van Nederland. Deze race is elk jaar een hoogtepunt! Lees meer.

In Zwolle organiseren we in September een 250 ronde race. Een race die in het teken staat van het Hanze jaar. Een 250 ronde race is nog niet eerder georganiseerd op een kartbaan in Zwolle! Lees meer. 

En tot slot organiseren we een heuse 8 uurs endurance race op het onlangs gerenoveerde circuit van Emsbüren. 8uur lang racen tegen elkaar op een prachtige grote kartbaan! Lees meer. 

DRS Special:
- Bijzondere races (24H, 8H, Hanze 250) 
- Eenmalige events
- DRS karts 
- Voor FUN en PRO rijder 

DRS Rimo kart

DRS: Sodi RT10 kart

DRS Rimo kart

Check het hier

DRS: Sodi RT10 kart

Check het hier

Dutch Racing Series

DSC01949-v2.jpg
DSC09614.jpg
huurkart-wedstrijden.JPG
MG_4627.jpeg
MG_4652.jpeg

Doe je mee?

Check de agenda

Agenda

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op

Contact